Box Office 020 7401 9919

booktickets browseplays

follow us

  • YouTube Channel

Henry VI, Part 3 | National Theatre of Bitola

Why, I can smile, and murder whiles I smile.

'Why, I can smile, and murder whiles I smile.'

Приказната продолжува со избувнувањето на војната. Политичките и личните амбиции ја фрлаат еднаш средената нација во безредие и варварство при што семејствата се распаѓаат, а моралните норми се уриваат заради жедта за одмазда и моќ.

Третиот дел од Балканската трилогија е пропратен со жива музика, при што традиционалните македонски народни песни го прекинуваат крвавото дејство. Оваа импозантна драма за граѓанската војна е одново оживеана за Глоуб од Битолскиот народен театар што ја има поставено на сцена првата пиеса на современ македонски јазик веднаш по ослободувањето на земјата од страна на Антифашистичката коалиција во 1944 година.

 

Ден, време и цени

Сабота, 12 мај, 19.30
Недела, 13 мај, 19.30

Билети 5-35 фунти
Шалтер за билети 020 7401 9919