Box Office 020 7401 9919

booktickets browseplays

follow us

  • YouTube Channel

Henry VI, Part 2 | National Theatre of Albania

E para gjë qe duhet te bejmë, te heqim qafe te gjithë avokatet

'The first thing we do, let’s kill all the lawyers.'

Një mbret i dobët, por simpatik, me qëllime paqësore zbulon magjinë e shtrigave, akuzat e rreme, burgimet, vrasjet, dëshirat për hakmarrje dhe fillimin e një lufte.

 Pas permbysjes se komunizmit, pas viteve 90 ‘Teatri kombetar Shqiptar njohu zhvillim te vecante.Kjo fale çlirimit nga censura  ideologjike. Teatri kombetar i Tiranes ne keto 20 vite te fundit ka qene me i hapur  ndaj trashegimnise se dramaturgjise boterore, duke eksperimentuar dramaturge te ndaluar nga regjimi dictatorial.  Per vlerat e krijuara prej tij, Teatri Kombëtar është bere i njohur jo vetëm në hartën kulturore të Tiranes dheShqiperise , por edhe në rajon dhe hapsiren nderkombetare. Adonis Filipi do të jetë regjisori i meditimit Shekspirian mbi trazirat dhe kryengritjet.

 

  

Data, ora dhe çmimet

E Shtunë 12 Maj, 14.30
E Diel      13 Maj, 16.00

Biletat £5 - £35
Kutia postare 020 7401 9919